Yetimhane Ziyareti ve Mülteci Kampı Ziyareti
07 Aralık 2021

Nijer Türkiye Dostluk Hastanesi çalışanları Kasım 2021 de gerçekleştirdikleri etkinlik ile Niamey’de bulunan bir yetimhaneye gerçekleştirdikleri ziyarette sağlık taraması yaparak kurban kesimi, yetimhanenin içinde bulunan okula sıra masa kırtasiye malzemesi ve okul çantası yardımında bulunmuşlardır. Kesilen kurbanların bir kısmı da Nijer Mali sınırında terör mağduru olmuş mültecilerin yaşadığı kampa götürülerek dağıtımı sağlanmıştır. Yetimhanede geçirilen süre boyunca çocuklara şeker, çikolata, muz vs dağıtılıp müzikler eşliğinde çeşitli danslar yapılarak çocukların yüzlerindeki tebessüme vesile olunmuştur. Türkiye’nin Afrika coğrafyasında "kimsesizlerin kimiyiz" parolasıyla verdiği hizmetlere hastanemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin “gülen yüzü, şefkatli eli” olarak destekte bulunmuştur. Sağlık taramasında tespit edilen cerrahi veya medikal tedavi gereksinimi olan çocuklar Nijer Türkiye Dostluk Hastanesinde tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşturulmuştur.

Y19.jpeg
Y20.jpeg